Σκευοφύλαξ

Συμβουλές Καθαρισμός Χαλιού

Χρήσιμες Συμβουλές

Απορροφάτε συχνά τη σκόνη με κοινή ηλεκτρική σκούπα. Σκουπίζετε αρχικά κόντρα στο πέλος για βαθύτερο καθαρισμό και στο τέλος σύμφωνα με τη φορά του πέλους για να το χτενίσετε.

Αποφεύγετε την άμεση έκθεση της επιφάνειας του χαλιού στο φως του ήλιου για να μη ξεθωριάσουν τα χρώματά του, ενώ αντιθέτως πρέπει μία φορά το χρόνο να εκθέτετε στον ήλιο την πίσω πλευρά του χαλιού για αρκετές ώρες, για την καταπολέμηση του σκώρου.

Αποθηκεύετε τα χαλιά σας σε χώρο σκιερό, αεριζόμενο χωρίς υγρασία και ξαπλωμένα σε επίπεδη επιφάνεια. Πρέπει να είναι καλά τυλιγμένα και τεντωμένα. Δεν τα τοποθετούμε όρθια γιατί τσακίζουν και ξεχειλώνουν.

Για το σκώρο αποφεύγετε τη ναφθαλίνη εσωτερικά του χαλιού γιατί λιώνοντας λεκιάζει τα ανοιχτόχρωμα σημεία του. Προτιμείστε λίγα άνθη λεβάντας και μαύρου πιπεριού σε φυσική μορφή κλεισμένα σε πάνινο σακουλάκι.

Τυλίξτε ερμητικά τα χαλιά σας με υλικό που τους επιτρέπει να αναπνέουν, όπως πανί ή χαρτί.

Μη χρησιμοποιείτε χλωρίνη για τον καθαρισμό των κροσσιών.

Στον καθαρισμό αφού σκουπίσετε καλά προτιμείστε ένα μείγμα από λευκό ξύδι και νερό. (Μπορείτε να ενημερωθείτε τηλεφωνικά από εμάς για τον τρόπο διαδικασίας).

Μην εμπιστεύεστε οποιοδήποτε κοινό καθαριστικό εμπορίου. Τα περισσότερα προκαλούν ζημιά η οποία δεν είναι πάντοτε άμεσα ορατή. Για βαθύτερο και αποτελεσματικότερο καθαρισμό απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Είναι θέμα υγιεινής και ασφάλειας.

Ενημέρωση

Τα ταπητοκαθαριστήρια Σκευοφύλαξ σας παρέχουν ενημέρωση για τα χαλιά σας και τη σωστή συντήρησή τους, είτε τηλεφωνικά είτε με επίσκεψη στο χώρο σας, χωρίς τη δέσμευσή σας και εντελώς δωρεάν! Καλέστε οποιαδήποτε στιγμή στα τηλέφωνα της εταιρείας μας να κλείσετε ραντεβού ενημέρωσης.